lauantai 18. tammikuuta 2014

Edelleen hyytävän kylmää, patterit sentäs oli hetken lämpimiä!
Suomessa osattiin joskus kauan, kauan aikaa sitten rakentaa kestäviä, lämpimiä, hengittäviä, terveitä taloja, joissa oli  hyvä asua. Ei sisäilmaongelmia,  kuten nykyään. Ei hometta, kuten kouluissa ja monissa muissa julkisissa rakennuksissa sekä ihan ihmisten kotonakin. Tietoja niistä syistä ei saa ja seuraukset kärsii ne "tavalliset" ihmiset: aikuiset ja lapset. 
En oikein usko, että se tieto ja taito ovat kadonneet, rahahan se on joka määrää joten parannusta asian ei liene odotettavissa kovinkaan pian.
Vuokra on noussut joka vuosi - no, se nyt on ihan "normaalia", koska kaikki kallistuu. MUTTA: "koska pari viime talvea ovat olleet poikkeuksellisen kylmiä, vuokrankorotustarve on suuri" eli nyt vuokra noussut 10e, 15e ja nyt peräti 30e/kk! Wau! Eikös nyt pitäisi vuokran laskea, kun pakkaset tuli vasta tammikuun puolivälissä? Epäilen,  että ei laske.  Näillä huikeilla vuokrilla ei saa edes lämmintä kotia: patterit korkeintaan haaleat, lämpimät vain, jos ensin pitää ikkunaa auki! Silloinkin patterit jäähtyy aika pian.
Vika ei ole minussa/nimenomaan minun asunnossani, vaan sama ongelma on kuulemma kaikilla talon asukkailla: molemmissa rapuissa, kaikissa kerroksissa. Turha valittaa, koska mitään ei tapahdu.  Patterit voidaan ilmata ja sitten todetaan, että ei se vika ole siinä, joten asia jää sikseen ja unohtuu. 
Onneksi ollaan jo talven puolivälissä: talvikuukausiahan ovat joulu-, tammi- ja helmikuu, joten voiton puolella ollaan!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti